Blog Artikel -InovatifHR - Hoe concurrentieel voordeel behalen als KMO via HR digitalisering...

Als KMO bedrijfsleider ben je 200% bezig met het uitbouwen van je business. Echter de wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo. De aankomende digitaliseringsgolf de komende 10 jaar is ongekend. De snelheid waarmee nieuwe technologieën zich ontwikkelen gaat aan een exponentieel tempo.

Het aantal HR tech startups groeit als paddestoelen uit de grond. Veelal hebben KMO's niet de middelen om grote HR toepassingen à la Successfactors, Workday etc te implementeren. De huidige HR uitdagingen maken wel dat het als KMO noodzakelijk is om ook op HR vlak te digitaliseren. Denk maar aan: het vinden van geschikte medewerkers, employer branding, employee self service, digitale loonbrief, rapportering mbt de payroll en link naar de boekhouding, learning & development, performance,... Fundamenten voor een sterk HR beleid en ook de verwachting van de jongere generatie ten opzichte van de werkgever.

Hoe start je dan als KMO om de juiste HR tech toepassingen voor je onderneming te kiezen, laat staan om deze op een efficiënte en vlotte manier, met een aanvaardbare kost te implementeren? Op vandaag zijn er in België, weinig of geen dienstverleners die op een onafhankelijke wijze en met de nodige expertise KMO's op dit vlak kunnen ondersteunen.

InovatifHR wil hierin baanbrekend werk verrichten en KMO's op weg helpen om hun HR beleid fundamenteel te verbeteren en vanaf de basis te digitaliseren.

Op die manier komt er meer tijd vrij voor enerzijds de aangehaalde HR uitdagingen en anderzijds om als HR of bedrijfsleider/manager als employee champion op te treden naar de medewerkers toe.

Ook op dit vlak lanceert InovatifHR een vernieuwende aanpak. Niet iedere KMO heeft de middelen of nood om een full time HR manager in dienst te nemen. Inovatif HR biedt via het concept van "Multi HR Service", een unieke combinatie tussen online en onsite HR expertise voor de KMO markt.

Meer weten, neem contact op